Thursday, October 28, 2010

Ülevaade tehtust kevadel 2010

Esitasime projektikoordinaatorile Mari-Kätrin Kinksile viie aine töökavad, kus pööratakse tähelepanu projekti eesmärkidele. Need on lugeda projekti kodulehelt. Meil oli üleval näitus "Haridusest arengumaades", mille pakkus instituut. Õpetaja Kristiina Sommeri inglise keele tunnis tegid lapsed õppevahendeid, mida saata Afganistaani. Lõuna-aafriklane Paul Senosi oli 9.klassi tüdrukutega kokatunnis, õpetades oma rahvsustoite tegema. TTG noored kohtusid Peruu noortega organisatsioonist MANTHOC, kes rääkisid, kuidas nad seovad õppimise ja töötamise. 11.c klassi tüdrukud arutasid koos oma klassijuhataja Maie Tibariga naiste õiguste teemal. Neil käis külas Kristi Ockba.

Õpetaja Gedi Põderi klass on sõprussuhetes Afganistaani kooliga. Lastele käis sellest kaugest maast lähemalt rääkimas Maari Ross. Maikuus viisid 11.c klassi neiud Kristina ja Teele väikestele tüdrukutele 4.klassidest koolitunni, nagu see võiks olla arengumaal. Räägiti lugemise ja kirjutamise vajalikkusest.

Meie tüdrukute arvamused Lõuna-aafrika toidu kohta:
Riin- mulle meeldis kõige rohkem ahjukana, sest see oli mõnusalt soolane ja mahlane. Samuti maitses kõrvitsapüreesupp, kuigi oleks võinud olla natuke vähem vürtsi. Viimane toit ei maitsenud mulle, sest minu arvates ei lähe keedetud kartul ja keedetud hakkliha kokku.

Kristel- toidud olid head, aga minu jaoks veidi vürtsikad. Hea, et ta polnud kogu aeg vait, vaid küsis meie käest ja õpetas.

Pilte olnud kevadeperioodi sündmuste kohta saab vaadata meie kooli kodulehelt (www.ttg.edu.ee) pildigaleriist.

No comments:

Post a Comment